Sedan det att jag gick min crawlkurs i våras har jag haft lite besvär med vattnet i öronen, men jag har liksom inte gjort mer med det. Viktor som tävlingssimmat hela sitt liv säger att det blir så, att man får vänja sig. Men då så. Då vänjer jag mig. Dock har det varit galet svårt att vänja sig. Men skam den som ger sig.

När jag bokade in en simdate i somras hade Betty som simmat på elitnivå öronproppar. Jag hade extrema problem med att göra kullerbyttor i vattnet just för att det gjorde så ont i öronen. Betty var precis som jag öronbarn när hon var liten vilket gör att hon gärna simmar med öronproppar. Där har vi det tänkte jag. Men som vanligt när det handlar om att ta hand om mig själv på bästa sätt skjuter jag på det.

Efter passet med Betty har jag fått fler och fler tips både här på bloggen och av människor i simhallen när jag stått och skakat huvudet, om att skaffa öronproppar. ”Simningen kommer bli en helt annan grej”, fick jag höra  nyligen. Idag när jag passerade Eriksdalsbadets swimshop kom jag på det. Öronproppar!

Shoppen hade olika varianter och jag blev rekommenderad den lilla julgranen du ser nedan. De små plastpropparna var inte gratis men otroligt vilket lyft det var för min simning. Kände att jag kunde glida mer på varje armtag och ta det betydligt lugnare än jag brukar kunna göra. Dock tappade jag den ena någonstans under passet. En propp var fortfarande bättre än ingen. Satte jag i dem för dåligt eller har jag världens minsta öron? Jag kan inte lägga ut en hundring varje pass.

Otroligt glad att det lilla kunde göra så mycket. Risken finns att jag simmar med en propp ett tag nu med tanke på att det tog sju månader att införskaffa ett par.

Öronproppar biofuse SPEEDO

9 svar på ”Att simma med öronproppar”

 1. Finns att köpa på nätet mycket billigare. Låt det inte ta sju månader till du införskaffar ett par nya :). I början när jag gick min crawlkurs så hade jag jätteproblem med vatten i öronen efter simningen. Införskaffade ett par öronproppar och har aldrig haft problem med det efter det :)

  1. Ska nog ta en sväng till apoteket i veckan och införskaffa mig ett gäng. :)
   Jag förstår känslan nu. Simningen blev betydligt mycket mer avslappnad med öronproppar.

 2. Jag simmar med apotekets öronproppar och tycker att de fungerar helt ok. De kostar mycket mindre och man behöver inte bli lika ledsen om man tappar en. Utan öronproppar klarar jag knappt inte av att simma alls då jag alltid får in vatten i öronen.

  1. Apoteket verkar vara ”The shit” Då blir svärmor aka apotekschefen glad. Öronproppar känns också som ”the shit” Vilken skillnad!

 3. På Apoteket finns liknande som jag kör med, de kostar några tior och det är som en ”tråd” mellan dem som du kan stoppa in under badmössan så slipper du tappa dem.

 4. När jag simmade fanns öronpropparna i olika storlek. Har man små öron behöver man mindre proppar så man får in dem ordentligt i örat. Har aldrig tappat en öronpropp under ett pass. Hoppas du hittar några som passar lite bättre.

  Kram Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.