Jag har varit hög av mountainbikeendorfiner idag. Just nu är jag trött och konstaterar att jag kommer somna gott ikväll efter en extremt välkommen middag.

Idag mötte jag och Viktor upp Jessica och Jaime vid Hellasgården söder om Stockholm. Vi hade fått låna cyklar av våra vänner i butiken Cycle Corner I Hammarby Sjöstad. Vi började i rätt ordning. Det blev ett roligt, lekfullt pass med för vår del utmaningar. Jessica och Jamie tog med oss på partier som jag aldrig hade valt själv.

Jaime och Jessica gav oss massor med matnyttiga tips längs vägen. Jaime sa tidigt till mig att jag skulle sitta ner mer över rötter och stenar för att låta cykeln ta dem efter som cykeln som jag cyklade på var heldämpad. Jag försökte följa hans råd så mycket som möjligt, då båda är fantastiskt duktiga och erfarna mountainbikecyklister. Efter två timmar i skogen uppmärksammade Jaime att jag studsade en del på sadeln. Då visade det sig att jag suttit på cykeln utan att aktivera dämpningen bak. Eftersom jag aldrig cyklat på en så pass proffsig mountainbikecykel innan, tyckte jag ändå att det var schysst dämpning. Men jäklar vilken skillnad det blev när dämpningen var aktiverad. Riktigt behagligt att plöja över rötter och stenar.

Jag fegade ur på några av partierna idag. Men annars är jag glatt överraskad över hur bra det gick. Lite långsamt för proffsen Jessica och Jamie kan jag tänka. Är otroligt tacksam över att de tog med oss på partier som jag aldrig trott att jag skulle bemästra under min andra runda i skogen, på cykel. Den första gjorde jag för någon sommar sedan ute på Ingarö. Den var inte alls lika teknisk som den här rundan var på sina ställen.

Mountainbikecykling

Mountainbikecykling

Mountainbikecykling

Mountainbikecykling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.