Har anlitat min brorsdotter för att ta tag i den här frisimningen en gång för alla. Det jag inte tänkte på när jag anlitade henne var att hon ÄR en simmare. Vilka jäkla sprintpass hon bjuder på och då är det här tydligen någon slags uppvärmning i hennes värld (acc, max, tekniksim). Tycker att simningen blir lite roligare nu när jag lär mig tekniken bättre och när jag kan anpassa den mer med olika farter genom att köra serier där man accelererar i farten. Jag dööör va jobbigt!

Gårdagens pass var sjukt tungt. Kanske också mycket för att jag inte simmat 6 pass på en vecka sedan jag var 12år. Hon bjuder på grymma teknikpass där jag som rockie märker stor skillnad. Jag behöver verkligen teknikträning. Har liksom svårt att lägga mig i bassängen och nöta mängd innan jag vet att simningen är okej tekniskt. Perfekt kanske det aldrig kommer bli.

Blir påmind om vilken energi jag hade som barn. Simskola, ofta flera kilometer eller mil på cykel varje dag till och från stallet, några pass på hästryggen och ett gäng mockade hästboxar, kanske något löppass i elljusspåret. Så kunde mina sommardagar se ut då för sisådär 20år sedan. Att cykla 2.5 mil runt sjön där jag är uppväxt var liksom inga konstigheter om man hade lite tråkigt. Idag kan man se klungor av cyklister cykla runt den där sjön. Minns speciellt när jag fick min lila bockstyre som jag spenderade mycket tid tillsammans med. Var jätte glad över den cykeln, var jätte glad över att cykla. Synd på något sätt att cykling inte var lika stort då som nu, där jag växte upp.

Jag älskade att bada och gick gärna ner till bryggan tillsammans med kompisar och syskon. Men just simning var aldrig någon favorit. Å andra sidan kände jag inte en människa som tävlingssimmade. Vi gick kurser enbart för att ta de där simmärkena baddaren, grodan, fisken, järnmärken, borgarmärket och allt vad de nu hette. De flesta, spelade fotboll, tävlade längdskidor eller som jag alpint. När jag inte åkte skidor var det stallet som gällde. Kunde aldrig tro att jag skulle lära mig frisim som jag gör idag. Tänker att det aldrig är för sent. Jätte kul att lära sig någonting nytt.

Nu ska jag simma och utvecklas så länge det är kul och kanske kan det bli någonting bra tillsammans med cykling och löpning.

Himlabadet

Sprint- teknikpass simning

Sprint- teknikpass simning

Sprint- teknikpass simning

Sprint- teknikpass simning

afterswim

Nervmobilisering

 

Ett svar på ”Sprint- /teknikpass simning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.