I det här med att blogga är bilder och film en del av tjusningen. Jag gillar själv att läsa bloggar med fina, tilltalande och inspirerande bilder och videoklipp. Jag lyckas kanske inte alltid lika bra själv som mina inspiratörer, men jag försöker och just nu är jag inne i en lite grafisk svacka. Tycker att det är väldigt kul och önskar att det fanns mer tid och ofta önskar jag att jag hade sällskap på alla mina pass för att kunna filma och fota mer. Sara är en stor inspiratör när det kommer till att ta vackra och tilltalande bilder.

Jag ska testa en Liquid Image EGO, för att kunan se vad vi kan hitta på tillsammans. Det är en actioncameran framtagen för äventyrare. Det finns många användningsområden. Själv har jag inte hunnit testa ordentligt ännu. Har sprunigt lite med den men inte lyckas göra det snyggt. Du kan kolla in mitt skogsäventyr HÄR. Köpte ett vattenhus förra veckan och tog med den till simhallen nu i helgen för ett första test i vatten.

HÄR kan du hitta två av bilderna, som jag tog i simhallen. Det jag gillar mest med den är att den är så liten och smidig att ta med men också att den är stött- och vattentålig, det passar mig oerhört bra. Måste använda den mer för att förstå när tar bilder och när jag faktiskt filmar. Den har dock tydliga lysdioder i olika färg beroende på vilken inställning man har om man exempelvis tar stillbilder eller filmar.

Med EGOn kan du skapa ett eget nätverk mellan kameran och din smartphone genom en gratisapp vilket betyder att man kan använda smartphonen som en”sökare”. Det går tydligen även att göra samtliga inställningar på kameran via smartphone för att sedan fjärrstyra när du exempelvis vill börja spela in. Så långt har inte jag kommit ännu. Men det ska bli kul att utforska äventyr tillsammans med min EGO.

Det känns smidigt att man snabbt kan kolla på bilder och inspelat material utan att behöva ta ur minneskortet via telefonen.

Liquid Image EGO

Liquid Image EGO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.