Igår var det den Internationella kvinnodagen, en dag som inträffar 8 mars varje år. Vilket uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Jag fick ett bud med några produkter från Sebamed och ett meddelande- ”Vi vill hylla dig som kvinna och för att du är inspiration och förebild för andra kvinnor. Ha en härlig kvinnodag.” Tack! Självklart blir jag glad som person när jag blir uppskattad även om det handlar om PR i just det här fallet.

Hoppas dock att vi kvinnor slipper ha en kvinnodag i framtiden. 2013 kan man tycka att det inte ska vara någon skillnad på män och kvinnors löner exempelvis. Eller andra hemska orättvisor och förtryck som många kvinnor lever med. Men där är vi inte idag. För mig har aldrig den internationella kvinnodagen varit en dag för att någon ska säga grattis eller köpa en present till mig för att jag är kvinna. I min värld är internationella kvinnodagen en dag då jag blir påmind om hur många kvinnor som faktiskt lever med förtryck och andra hemskheter.

Internationella kvinnodagen

Sebamed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.