Snön och vintern ligger kvar i norr men värmen har börjat smyga sig på. Följt av kyliga nätter har spåren blivit snabba, glatta och isiga. Vi tog ett kuperat spår och på några ställen delade sig spåren i rejäla nedförs och det blev isbana. I sista nedförsbacken för dagen drog jag på en rejäl vurpa där jag dunkade bröstkrogen i marken och skrapade den i isen när jag kasade. Inte speciellt skönt men det verkar bara vara mjukdelarna, knän och en armbåge som tagit lite stryk .

Har vurpat rejält på slalomskidor i mina dagar och lite blåmärken får man leva med. Tror dock inte att jag landat så kraftfullt på ett längdpass någon gång tidigare. Men jag har inte brutit något och är glad för det. Över en kopp varmchoklad efter skidåkningen bestämde vi oss för att stanna en natt till innan vi åker hem och planerar veckan som kommer.

längdskidor

Längdskidor

På bilden har jag en riktigt skön W PACE WINTER TRAINING JACKET från Helly Hansen som ger bra rörlighet i skidåkningen.

längdskidor5

längdskidor4

längdskidor2

Längdskidor

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.