Vilken fantastiskt fin vinterdag vi fick. Har varit ute stora delar av den här dagen. Under eftermiddagen hann vi även med ett pass längdskidor innan det blev dags för 3-års kalas. Härligt med en dag som innebar sovmorgon, inga tider att passa och härligt häng tillsammans med otroligt fina vänner. Nu är det bara en massage som saknas för att släppa på några onödiga spänningar. Men först lite extra lördagssömn som jag behöver. Säger därmed godnatt relativt tidigt idag för att vara en lördagkväll.

Dagens skidoutfit kommer från Helly Hansen:
Otroligt sköna och funktionella kläder där man verkligen känner att de är skapta för längdskidåkning. Gillar speciellt rörligheten i armrörelsen med just den här jackan. Jackan passar utmärkt löpning som längdskidåkning. Den har en skalkonstruktion fram som skyddar mot vind och vatten och stretchpaneler i polyester under armar och bak för ventilation och rörelsefrihet

 

6 svar på ”Längdskidor i Stockholm”

  1. Ja det känns bra att få till några mil. Vi måste åka lite tillsammans i Åre under nyårsveckan.

 1. Hej Åsa! Jag är väldigt ny på längdskidåkning, åkte första gången i mars och köpte egna skidor dagen efter. Så nu är mitt mission att lära mig åka längd, helt enkelt. Men just kläderna tycker jag är kruxigt. Jag vill/kan inte lägga alltför mycket pengar på kläder (är student) och har en hel del sedan tidigare. Men om jag ska investera i ett plagg, vad känns viktigast? Jag har tänkt att ett par bra byxor är vettigt, men det är svårt för jag vill inte ha för varma om det skulle vara runt nollan eller plusgrader. Rekommenderar du några?

  Allt gott!
  Mikaela

  1. Hej Mikaela,

   Kul att du också tänker ägna vintern till längdskidåkning. Det blir roligare för varje år som går. :)
   Bor du i Stockholm? Säg till om du vill hänga med på ett kravlöst pass. Kanske ta med oss coach och köra teknik.

   Bra underställ är alltid skönt att ha och ett andra lager som en skön jacka och bra byxor kommer man långt på. När det kommer till byxor är det skönt med ett par som håller undan vind och viss väta. Vad har du får storlek?

   Ha det fint!

 2. Hej igen! Jag bor i Uppsala, så det är lätt att svänga förbi Sthlm. Vore verkligen kul att köra ihop någon gång, men jag har hittills stått på skidor tre gånger i mitt liv (född och uppvuxen i Skåne) och teknik är något jag kan i teorin men än är jag ingen Charlotte Kalla :) Strl 42 brukar kläderna mina landa på. Tänker också att ett par byxor mot vind är det som är bäst. Mellandagsrean lär bli min räddning i år.

  1. Ja sväng förbi Stockholm och åk skidor! Min man brukar köra teknikgrupper, Säg till om du är intresserad efter jul och nyår.
   Mellandagsrea på nätet tror jag stenhårt på. Jag lägger ut en blänkare om jag ser eller hör något som jag tror skulle passa det du söker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.