Sista klassen av tre som jag körde idag var en Yoga Dance Flow med en väldigt härliga James D’Silva. Jag gillar verkligen den här typen av klass som har ett underbart flow och mycket rörelse. Jag gillar Tillexempel katas på BODYCOMBAT väldigt mycket, just för att det oftast är ett härligt flow. D’Silvas koreografi var härlig enkel men också avancerad i ett. Efter att ha kört tre klasser och var jag nöjd med samtliga, valde jag att avsluta yoga-dagen där och åka ”hem” till ett härligt gäng för att njuta vidare av dagen tillsammans med dem.

Yoga Dance Flow är en noggrant definierad blandning av erfarenhet från yoga, pilates och dans som har utformats av James D ’Silva under många år, i ett omfattande rörelsesystem. Det sägs att det ska stärka och hela kroppen. Man arbetar intensivt inom fascia linjerna i kroppen – så djupt att även organ känns masserade och föryngrade?

Den använder andetaget som den främsta kraften och arbetar för att antingen skjuta upp kroppen eller lugna ner nervsystemet. Detta inspirerar intuitiva, flödande, rytmiska rörelser, som börjar enkelt och utvecklas till komplexa mönster. Dessa vändningar, spiraler, böljar och valv i ryggraden, ger fritt spelrum för kroppen att återgå till sin naturliga önskan att röra på sig, samtidigt som det ger en fullständig och medveten träning.

20110604-230745.jpg

20110604-230802.jpg

20110604-230816.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.