Min dröm, är att en dag ha en egen hund. Just nu skulle det inte gå ihop sig, för mig och hunden. Valet av hund skulle bli en ”vinterhund”. En hund som vill hänga med på berget, i längdspåret, löpspåret, havet och bara chilla framför en brasa, eller på en filt i grönskan en sommardag. Men. När man inte har någon hund får man låna inom familjen. Den här julledigheten har jag för första gången turat med hund på berget. Superhärligt, när man älskar hundar, att gå med skidor och åka skidor.

På med pannlampa och skidor i mörkret…

Eftersom vi två skulle tura tillsammans för första gången, fick en stor hundgodispåse följa med i fickan. Att påbörja turen var inga problem, med allt vad det innefattar. Tempot verkade perfekt för en hund som känner vittring i skogen. Stigningarna var riktigt mysiga och vi båda pinnade på i ett bra tempo. Väl på toppen var det dags att ta av stighudarna, och min kära vän fick en godis att titta på, fram till jag sa varsågod, då jag var klar med bestyret med stighudarna och annat fix. Upplägget passade oss väldigt bra.

När hon fått sin godis spände jag av henne från kopplet, det som jag fäst mellan min midja och hennes sele. Springhunden körde fullt ut nedför, medan jag tog försiktiga svängar intill. Detta då jag inte visste om hon skulle köra sitt race eller vilja raca precis intill mig, lekfull hund som hon är.

topptur-med-hund-pa-fjallet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.